Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad rätt som görs på ingredienser som de flesta alltid har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Hacka saltgurkan och rör ner. Låt puttra ca 5 min. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera tillsammans med en grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.