Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiff Provencal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkla och välsmakande råvaror är det provencalska kökets varumärke, vilket verkligen framgår av denna lyxiuga köttfärsrätt. På en spröd potatisbädd serverar du ljuvligt vitlöksdoftande färsskivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till aromsmöret i förväg och låt stå i kylen några timmar.
  2. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj den i kallt vatten och torka den väl. Fördela den på ett smort, ugnssäkert fat och salta mellan varje lager. Lägg folie över och stek i 200 grader i ugnen ca 15-30 minuter.
  3. Ta bort foliet, droppa lite smält matfett över och stek utan folie 5-15 minuter tills potatisen fått fin färg.
  4. Forma under tiden köttet till en jämn rulle, 7-8 cm i diameter. Stek den i brynt matfett i stekpanna runtom, 12-15 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha den. Salta och peppra och låt den seda vila 5 minuter.
  5. Skär rullen i rätt tjocka skivor och lägg dem på potatisen. Salta och peppra lätt, klicka på rikligt med aromsmör och stek i 250 grader tills smöret smält. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.