Enkla och välsmakande råvaror är det provencalska kökets varumärke, vilket verkligen framgår av denna lyxiuga köttfärsrätt. På en spröd potatisbädd serverar du ljuvligt vitlöksdoftande färsskivor.
Instruktioner
- Rör ihop ingredienserna till aromsmöret i förväg och låt stå i kylen några timmar.
- Skala och skiva potatisen tunt. Skölj den i kallt vatten och torka den väl. Fördela den på ett smort, ugnssäkert fat och salta mellan varje lager. Lägg folie över och stek i 200 grader i ugnen ca 15-30 minuter.
- Ta bort foliet, droppa lite smält matfett över och stek utan folie 5-15 minuter tills potatisen fått fin färg.
- Forma under tiden köttet till en jämn rulle, 7-8 cm i diameter. Stek den i brynt matfett i stekpanna runtom, 12-15 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha den. Salta och peppra och låt den seda vila 5 minuter.
- Skär rullen i rätt tjocka skivor och lägg dem på potatisen. Salta och peppra lätt, klicka på rikligt med aromsmör och stek i 250 grader tills smöret smält. Servera genast.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar