Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsfyllda paprikahalvor.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En både vacker, snabb, god och lättlagad maträtt. Förberedelserna tar högst en kvart, i ugnen 40-45 minuter, middagen klar på en timma. Man kan även tänka sig att ta två gröna och två röda paprikor om man vill öka på färgprakten. Det fanns inget recept på köttfärsfyllda paprikahalvor på MK, därför gjorde jag ett!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175-200°
  2. Dela paprikorna mitt itu på längden, behåll gärna skaftet och försök att skära mitt igenom det, kärna ur dem och ta bort det vita, lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Smula brödet och blanda det med mjölken, låt svälla ihop en stund.
  4. Finhacka lök och vitlök.
  5. Blanda samtliga ingredienser till färsen, arbeta ihop till en jämn smet och dela upp i paprikahalvorna, strö mandelspån över färsblandningen.
  6. Blanda vatten och olja och häll det i formens botten, sätt in i ugnen och stek ca 175-200° i 40-45 min eller tills färsen känns färdig och paprikorna börjar att bli mjuka.
  7. Servera med kokt ris, en tomatsås, soja och en fräsch grönsallad som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.