- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En både vacker, snabb, god och lättlagad maträtt.
Förberedelserna tar högst en kvart, i ugnen 40-45 minuter, middagen klar på en timma.
Man kan även tänka sig att ta två gröna och två röda paprikor om man vill öka på färgprakten.
Det fanns inget recept på köttfärsfyllda paprikahalvor på MK, därför gjorde jag ett!
Instruktioner
- Ugnsvärme 175-200°
- Dela paprikorna mitt itu på längden, behåll gärna skaftet och försök att skära mitt igenom det, kärna ur dem och ta bort det vita, lägg dem i en ugnsfast form.
- Smula brödet och blanda det med mjölken, låt svälla ihop en stund.
- Finhacka lök och vitlök.
- Blanda samtliga ingredienser till färsen, arbeta ihop till en jämn smet och dela upp i paprikahalvorna, strö mandelspån över färsblandningen.
- Blanda vatten och olja och häll det i formens botten, sätt in i ugnen och stek ca 175-200° i 40-45 min eller tills färsen känns färdig och paprikorna börjar att bli mjuka.
- Servera med kokt ris, en tomatsås, soja och en fräsch grönsallad som tillbehör.
Publicerat den
22 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar