Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta med batat och kidneybönor

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel husmansgryta. Bönorna ger omväxling och rotsakerna smak.Vi brukar äta denhär grytan som ensam huvudrätt tillsammans med sallad och ev. bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna bataten och selleri. Skala och skär löken, ganska grovt. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull tills de är brynta. Krydda under tiden med salt och garam masal.
  2. Tillsätt maleköttet och fortsätt bryna. Rör om. Tillsätt kidneybönorna. Med såsen om de är inlagda med chilisås, annars utan.
  3. Tillsätt tomatpure och köttbuljong. 2 dl om såsen i burken används - eller 3 dl.
  4. Koka grytan i 10-15 minuter. Man ska se upp så grytan inte torkar. Pressa i vitlöken och smaka av med salt.
  5. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.