- Serverar: 5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En enkel husmansgryta. Bönorna ger omväxling och rotsakerna smak.Vi brukar äta denhär grytan som ensam huvudrätt tillsammans med sallad och ev. bröd
Instruktioner
- Skala och tärna bataten och selleri. Skala och skär löken, ganska grovt. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull tills de är brynta. Krydda under tiden med salt och garam masal.
- Tillsätt maleköttet och fortsätt bryna. Rör om.
Tillsätt kidneybönorna. Med såsen om de är inlagda med chilisås, annars utan.
- Tillsätt tomatpure och köttbuljong. 2 dl om såsen i burken används - eller 3 dl.
- Koka grytan i 10-15 minuter. Man ska se upp så grytan inte torkar. Pressa i vitlöken och smaka av med salt.
- .
Publicerat den
30 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar