En matig och festlig köttfärslimpa som får extra saftighet av riven morot och äpple.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda öl, ströbröd, ägg, senap, svartpeppar och salt.
Riv ner äpple och morot med hjälp av ett rivjärn i ströbrödet.
- Blanda i nötfärsen och fläskfärsen i ströbrödet och blanda till en jämn smet.
- Forma färsen till en 25 cm lång, 5 cm tjock och 10 cm bred limpa. Baka i ugnen i 40-60 minuter.
- Skala och skär av toppen och botten på löken, skär ett kryss på toppen av löken. Fördela smöret över löken och smula lagerbladen på toppen. Salta och peppra.
Baka i ugnen i 60-80 minuter.
- Ta ut köttfärslimpan och häll av den överblivna köttskyn som bildas i ugnsformen i en liten kastrull och slå på grädde.
Koka upp och smaka av med salt.
- Skiva upp köttfärslimpan, lägg de bakade lökarna tillsammans med köttfärslimpan och slå gräddsåsen över.
Servera med kokt potatis, sköljd sallad och ev lingonsylt.
Publicerat den
22 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar