Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med riven morot och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig och festlig köttfärslimpa som får extra saftighet av riven morot och äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda öl, ströbröd, ägg, senap, svartpeppar och salt. Riv ner äpple och morot med hjälp av ett rivjärn i ströbrödet.
  3. Blanda i nötfärsen och fläskfärsen i ströbrödet och blanda till en jämn smet.
  4. Forma färsen till en 25 cm lång, 5 cm tjock och 10 cm bred limpa. Baka i ugnen i 40-60 minuter.
  5. Skala och skär av toppen och botten på löken, skär ett kryss på toppen av löken. Fördela smöret över löken och smula lagerbladen på toppen. Salta och peppra. Baka i ugnen i 60-80 minuter.
  6. Ta ut köttfärslimpan och häll av den överblivna köttskyn som bildas i ugnsformen i en liten kastrull och slå på grädde. Koka upp och smaka av med salt.
  7. Skiva upp köttfärslimpan, lägg de bakade lökarna tillsammans med köttfärslimpan och slå gräddsåsen över. Servera med kokt potatis, sköljd sallad och ev lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.