En jättegod paj. Sallad, fräscht bröd med vitlöksost var perfekt till.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, mjölk, margarin och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ställ att vila kallt i minst 30 minuter. Förgrädda skalet i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
- Stek köttfärsen i margarin. Salta och peppra, ställ sedan åt sidan. Hacka all lök.
- Stek löken så den blir genomskinlig. Tillsätt köttfärsen, vin, tomatpuré, timjan och smulad köttbuljong. Låt köttfärsen småputtra i ca 10 minuter.
- Skiva champinjonerna och stek i en stekpanna. Blanda créme fraiche, Västerbottenost, vitlök, salt och peppar i en skål.
- Lägg köttfärssåsen, champinjonerna och över créme fraicheblandningen överst i pajskalet. Gratinera tills ytan fått fin färg, det tar ca 10 minuter.
Publicerat den
18 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar