Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsröra special

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är en förenklad variant av en klassisk förebild, nämligen Biff Special.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken. Blanda färsen med löken, äggulorna, senapen, salt och peppar. Stek den tärnade potatisen i smör tillsammans med en finhackad gul lök. Krydda potatisen med salt och lite nymalen peppar. Håll den varm.
  2. Hetta upp en stor stekpanna. Lägg i 2-3 msk smör och vänta tills smöret tystnat (slutat fräsa) och blivit väl brynt. Lägg i färsröran och stek på fortsatt hög värme under sporadisk omrörning.
  3. Efter 2-5 minuter stekning packar du ihop röran lätt med en stekspade i ena halvan av pannan. Låt den halvan av pannan med färsen i stå över plattan utan omrörning ½-1 minut och få färg.
  4. Stjälp upp färsröran: Håll pannan med ena handen underifrån om skaftet. Håll ett uppläggningsfat över färsröran. Vänd både fat och panna i en och samma rörelse och färsen ligger halvmåneformad på fatets ena halva.
  5. Lägg upp den stekta tärnade potatisen på samma fat som färsen och strö lite hackad persilja eller gräslök över. Servera omgående och bjud gärna svalt öl till. Det är viktigt att färsen steks i sista minuten så att den kan serveras absolut nylagad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.