- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God köttfärsrulle med grönsaker, där botten är gjord i ugn.
Instruktioner
- Botten:
Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull.
Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper från kastrullens kanter.
- Ta kastrullen från värmen och vispa ned ett ägg i taget. Bred ut smeten i bakplåtpappersklädd långpanna. Grädda i 20 min på 200 grader.
- Ta ut plåten när tiden är klar och stjälp upp på bakplåtspapper.
- Röran:
Fräs färs och hackad lök i matfett. Tillsätt hackade champinjoner, paprika, chilisås och vetemjöl utrört i crème fraiche. Låt det koka ihop ca 5 min. Krydda!
- Bred färsröran över botten ( vågrätt i en rad). Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite ost över rullen. Gratinera i 10 min på 225 grader.
Publicerat den
22 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar