Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsrulle

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God köttfärsrulle med grönsaker, där botten är gjord i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper från kastrullens kanter.
  2. Ta kastrullen från värmen och vispa ned ett ägg i taget. Bred ut smeten i bakplåtpappersklädd långpanna. Grädda i 20 min på 200 grader.
  3. Ta ut plåten när tiden är klar och stjälp upp på bakplåtspapper.
  4. Röran: Fräs färs och hackad lök i matfett. Tillsätt hackade champinjoner, paprika, chilisås och vetemjöl utrört i crème fraiche. Låt det koka ihop ca 5 min. Krydda!
  5. Bred färsröran över botten ( vågrätt i en rad). Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite ost över rullen. Gratinera i 10 min på 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.