- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegod komposition, färgstark och tilltalande.
Jag ville variera och resultatet blev en riktigt smaskig hit, så jag fick lov att skriva ner det.
Instruktioner
- Fräs baconen i torr gryta och lägg dem på hushällspapper för att rinna av.
- Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Fräs dem tillsammans i baconfettet, på halvhög värme. Pressa vitlöksklyftorna över.
- Ta upp grönsakerna och lägg i färsen tillsammans med smöret, krydda med salt och peppar. Fräs ihop och pudra sedan över mjölet. Blanda ihop.
- Tillsätt kalvfond, chilisås, vatten och grönsakerna. Klipp baconstrimlorna över och låt röran koka upp.
Häll sist över matlagningsgrädden och ge det hela ett uppkok.
- Serveras med spagetti och gurkstavar.
Publicerat den
7 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här tyckte jag om :) Jag satt dock endast 0,5 tsk salt och 1,5 krm peppar och det räckte gott. Tog endast 2 dl vatten och 1msk kalvfond och skippade vetemjölet, tog lite extra vanlig grädde istället. Kommer att göra detta igen och då ska jag prova med creme fraiche.
Hela familjen tyckte det var jätte gott! Jag använde dock endast 2 dl vatten och det blev jätte bra.