Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås med bacon, paprika

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod komposition, färgstark och tilltalande. Jag ville variera och resultatet blev en riktigt smaskig hit, så jag fick lov att skriva ner det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs baconen i torr gryta och lägg dem på hushällspapper för att rinna av.
  2. Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Fräs dem tillsammans i baconfettet, på halvhög värme. Pressa vitlöksklyftorna över.
  3. Ta upp grönsakerna och lägg i färsen tillsammans med smöret, krydda med salt och peppar. Fräs ihop och pudra sedan över mjölet. Blanda ihop.
  4. Tillsätt kalvfond, chilisås, vatten och grönsakerna. Klipp baconstrimlorna över och låt röran koka upp. Häll sist över matlagningsgrädden och ge det hela ett uppkok.
  5. Serveras med spagetti och gurkstavar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Carpediem76 5 mars 2011

    Det här tyckte jag om :) Jag satt dock endast 0,5 tsk salt och 1,5 krm peppar och det räckte gott. Tog endast 2 dl vatten och 1msk kalvfond och skippade vetemjölet, tog lite extra vanlig grädde istället. Kommer att göra detta igen och då ska jag prova med creme fraiche.

  • Mamma1981 26 september 2011

    Hela familjen tyckte det var jätte gott! Jag använde dock endast 2 dl vatten och det blev jätte bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.