Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosglass med rabarber

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god dessert som är både syrlig, söt och svalkande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt allt sjuda på svag värme under lock tills rabarbern mosar sig.
  2. Låt det kallna.
  3. Vispa grädden till skum i en skål.Rör samman äggulor och vaniljsocker. Rör ner äggblandningen i grädden.Tillsätt kokosflingor och rabarbermoset.Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form och täck med plastfolie.
  4. Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
  5. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 20 minuter innan den ska serveras.
  6. Garnera med jordgubbar och chokladrasp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.