Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskaka med limecurd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En kaka med exotiska smaker som passar bra tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör curden. Vispa samman äggulorna, sockret, grädden, smöret och limesaften i en tjockbottnad kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills det tjocknar och ett par bubblor kommer upp till ytan, 5-7 minuter. Krämen får inte koka, då skär den sig.
  2. Sila krämen och rär ner limeskalet. Låt svalna. Ställ in krämen i kylen ett par timmar så att den blir fast.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakpapper i botten på en springform, smöra och strö den med kokos.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med mjuka toppar. Tillsätt sockret efter hand och fortsätt vispa till en marängsmet.
  5. Blanda i vaniljsockret, kokosen och valnötterna med lätt hand. Sikta försiktigt ner mjölet, men smeten ska vara väl blandad. Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och fortsätt grädda ytterligare 20 minuter.
  6. Låt kakan kallna. Täck den med curden och servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.