En kaka med exotiska smaker som passar bra tillsammans.
Instruktioner
- Gör curden. Vispa samman äggulorna, sockret, grädden, smöret och limesaften i en tjockbottnad kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills det tjocknar och ett par bubblor kommer upp till ytan, 5-7 minuter. Krämen får inte koka, då skär den sig.
- Sila krämen och rär ner limeskalet. Låt svalna. Ställ in krämen i kylen ett par timmar så att den blir fast.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakpapper i botten på en springform, smöra och strö den med kokos.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med mjuka toppar. Tillsätt sockret efter hand och fortsätt vispa till en marängsmet.
- Blanda i vaniljsockret, kokosen och valnötterna med lätt hand. Sikta försiktigt ner mjölet, men smeten ska vara väl blandad. Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och fortsätt grädda ytterligare 20 minuter.
- Låt kakan kallna. Täck den med curden och servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar