Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmuffins med topping

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är ljuvliga och saftiga muffins som påminner om kokostoppar. Den krämiga toppingen gör dem till kalasets höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljextrakt eller vaniljsocker i en bunke. Tillsätt kokosflingor och sirap och blanda.
  2. Vispa smöret mjukt i en separat bunke. Rör ner sockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa tills det blivit luftigt. Rör ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten.
  3. Placera muffinsformar på en bakpappersklädd plåt. Fördela smeten med hjälp av två skedar till 3/4 i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna.
  4. Gör toppingen: Vispa färskost och smör luftigt med en elvisp. Blanda sedan ner florsockret. Vispa toppingen slät.
  5. Häll kokosflingorna till garneringen i en djup tallrik. Bred toppingen över muffinsen och doppa dem sedan i kokosflingorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.