Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospaj från Portland

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Citronkräm tillsammans med rostade kokosflingor gör denna paj enastående. Med kokos i både deg och garnering får alla kokosvänner nu en ny favorit att frossa i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl, kokos och matfettet delat i mindre bitar i matberedare eller i en bunke. Hacka samman till en grynig massa.
  2. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Gör fyllningen. Blanda vatten, socker, maizena och citronsaft i en kastrull. Sjud krämen under omrörning cirka 3 minuter.
  4. Ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulorna. Hetta försiktigt upp krämen igen. Blanda ner matfettet i krämen. Låt den kallna.
  5. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  6. Täck pajkanten med aluminiumfolie. Nagga pajbottnen med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt det svalna. Fyll pajskalet med citronkrämen.
  7. Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna ett par minuter. Rör om hela tiden. Garnera pajen med de rostade kokosflingorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.