Citronkräm tillsammans med rostade kokosflingor gör denna paj enastående. Med kokos i både deg och garnering får alla kokosvänner nu en ny favorit att frossa i.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Blanda mjöl, kokos och matfettet delat i mindre bitar i matberedare eller i en bunke. Hacka samman till en grynig massa.
- Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör fyllningen. Blanda vatten, socker, maizena och citronsaft i en kastrull. Sjud krämen under omrörning cirka 3 minuter.
- Ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulorna. Hetta försiktigt upp krämen igen. Blanda ner matfettet i krämen. Låt den kallna.
- Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Täck pajkanten med aluminiumfolie. Nagga pajbottnen med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt det svalna. Fyll pajskalet med citronkrämen.
- Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna ett par minuter. Rör om hela tiden. Garnera pajen med de rostade kokosflingorna.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar