Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt kyckling eller höns

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett recept från min svärmor jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fågeln kan kokas hel eller i halvor.Tina fryst fågel.Skala och skär löken i klyftor eller snitta,Skölj och skär purjon i bitar.Skala och skär moroten i bitar (eller lägg bara i baby morötterna i grytan)
  2. Kyckling: Koka först upp vatten,salt,kryddor och grönsaker i minst 10 minuter.Lägg i kycklingen.Koka under lock på svag värme hel kyckling 45-60 minuter, halvor 30-40 minuter den kortare tiden om kycklingen skall kallna i spadet.
  3. Höns: Koka upp hönset i vatten och salt.Skumma.Tillsätt sedan kryddor och grönsaker.Koka under lock på svag värme tills lårköttet är mört,cirka 2 timmar. Hönset kan även tryckkokas. vattnet ska då nå upp till hälften av fågeln.Cirka tid 30-40 minuter Tag upp fågeln tag bort skinnet och dela den i portionsbitar.Sila buljongen skumma av fettet.Håll köttet varmt. servera med ris eller potatis,sallad och en passande sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.