- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett recept från min svärmor jättegott
Instruktioner
- Fågeln kan kokas hel eller i halvor.Tina fryst fågel.Skala och skär löken i klyftor eller snitta,Skölj och skär purjon i bitar.Skala och skär moroten i bitar (eller lägg bara i baby morötterna i grytan)
- Kyckling: Koka först upp vatten,salt,kryddor och grönsaker i minst 10 minuter.Lägg i kycklingen.Koka under lock på svag värme hel kyckling 45-60 minuter, halvor 30-40 minuter den kortare tiden om kycklingen skall kallna i spadet.
- Höns: Koka upp hönset i vatten och salt.Skumma.Tillsätt sedan kryddor och grönsaker.Koka under lock på svag värme tills lårköttet är mört,cirka 2 timmar. Hönset kan även tryckkokas. vattnet ska då nå upp till hälften av fågeln.Cirka tid 30-40 minuter
Tag upp fågeln tag bort skinnet och dela den i portionsbitar.Sila buljongen skumma av fettet.Håll köttet varmt. servera med ris eller potatis,sallad och en passande sås.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar