Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt kyckling med rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En soppgryta med diverse rotfrukter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och rotfrukter och skär dem i ca 2 x 2 cm stora bitar. Hacka den skalade vitlöken. Lägg allt i en gryta och häll på vatten. Tillsätt buljongtärning och kryddor. Sjud under lock i ca 10 minuter.
  2. Lägg i kycklingfiléerna och sjud dem tills de är färdiga och rotfrukterna är mjuka, ca 10 minuter.
  3. Mät upp buljong i en annan kastrull och tillsätt citron, grädde och persilja. Koka upp och mixa såsen i matberedare eller mixer. Tillsätt salt och socker och vispa såsen skummig. Servera den till soppgrytan.
  4. Duka med djupa tallrikar, sked samt kniv och gaffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.