Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokta ägg i skinksås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En variant av ägg till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken glansig i matfett tillsammans med skinktärningarna. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och mjölk under omrörning. Koka upp och sjud såsen 1-2 minuter. Späd med grädde och krydda med salt och peppar. Skala och halvera äggen och lägg dem med den kupade sidan uppåt. Slå över skinksåsen. Bryn baconskivorna, låt fettet rinna av och skär dem i mindre bitar. Strö bacon och riven ost över ägg och sås. Sätt in mitt i ugnen och gratinera 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.