Alla högtider jul, påsk osv. är perfekt för alla som gillar sötsaker. Här en super smaskig paj för alla gottegrisar...
Instruktioner
- Botten:
Smält smöret. Blanda kexsmulor, flor med chokladsmak och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.
- Kolalager:
Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.
- Chokladlager:
Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.
- Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
så då behöver man inte koka den kondenserade mjölken
Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Hälsningar Pia :-)
Jag lyckas inte koka den kondenserade mjölken utan att det bränner fast. ska det kokas i vattenbad? mvh Jessica