Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kola- och chokladpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Alla högtider jul, påsk osv. är perfekt för alla som gillar sötsaker. Här en super smaskig paj för alla gottegrisar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret. Blanda kexsmulor, flor med chokladsmak och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.
  2. Kolalager: Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.
  3. Chokladlager: Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.
  4. Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • hopetossa 26 november 2011

    så då behöver man inte koka den kondenserade mjölken

  • MrsC 26 november 2011

    Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Hälsningar Pia :-)

  • ingesfru 2 januari 2012

    Jag lyckas inte koka den kondenserade mjölken utan att det bränner fast. ska det kokas i vattenbad? mvh Jessica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.