Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med frukt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sprött mördegsskal fyllt med söt kolakräm och på toppen färsk frukt. Denna paj passar att servera i alla sammanhang.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader.Blanda samman mjöl, socker, matfett och äggula, för hand eller i matberedare.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en låg pajform med veckad kant och gärna löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  3. Fäst en folieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under gräddningen. Det är viktigt att pajskalet blir helt så att fyllningen stannar kvar.
  4. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Ta bort folieremsan efter 10 minuter. Låt skalet kallna.
  5. Gör fyllningen. Blanda socker, sirap, grädde, smör och kakao i en kastrull. Låt allt koka cirka 40 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
  6. Bryt sönder chokladen. Tillsätt den i kolakrämen och låt den smälta. Smaksätt med vaniljsocker.
  7. Ta försiktigt pajskalet ur formen. Häll i kolakrämen och garnera med mango- och kiwiklyftor. Servera pajen genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.