Sprött mördegsskal fyllt med söt kolakräm och på toppen färsk frukt. Denna paj passar att servera i alla sammanhang.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader.Blanda samman mjöl, socker, matfett och äggula, för hand eller i matberedare.
- Kavla eller tryck ut degen i en låg pajform med veckad kant och gärna löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Fäst en folieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under gräddningen. Det är viktigt att pajskalet blir helt så att fyllningen stannar kvar.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Ta bort folieremsan efter 10 minuter. Låt skalet kallna.
- Gör fyllningen. Blanda socker, sirap, grädde, smör och kakao i en kastrull. Låt allt koka cirka 40 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
- Bryt sönder chokladen. Tillsätt den i kolakrämen och låt den smälta. Smaksätt med vaniljsocker.
- Ta försiktigt pajskalet ur formen. Häll i kolakrämen och garnera med mango- och kiwiklyftor. Servera pajen genast.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar