Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med maräng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegott, sött och mumsigt. En riktig kaloribomb för dem som söker det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och arbeta till en smidig deg . Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Kavla ut degen tunt och klä en pajform med den. Nagga botten och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
  2. Blanda de torra ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Tillsätt sedan mjölken. Värm under omrörning och vispa ner smöret och ägglorna. Låt småsjuda under ständig omrörning tills fyllningen har tjocknat. Låt svalna lite och häll den sedan i pajskalet.
  3. Vispa äggvitorna riktigt styva med vaniljsockret. Toppa pajen med marängen och grädda i 200 grader i 10 minuter eller tills marängen fått fin färg. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • IvarBurstedt 14 maj 2015

    Är du säker på att det ska vara så mycket salt i degen? För den var väldigt salt. Och man kanske ska ta lite mindre farinsocker i fyllningen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.