Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med saffran

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En paj där kolafyllningen inte blir lika söt på grund av saffransmaken - får en otroligt vacker färg!

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: Gör pajdegen och kavla ut den, täck en större pajform med löstagbar botten (jag gräddade i vanlig pajform o det fungerade också) Nagga, grädda i 200 grader, 15-18 min. Låt svalna. Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Mal saffranet med socker, smält smöret. Blanda smör med vispgrädde, äggulor, socker och saffran. Värm försiktigt i kastrull, smeten SKA tjockna men FÅR EJ koka. Smält gelantinet över vattenbad med någon matsked vatten, rör ner det i smeten och häll den i det gräddade pajskalet. Ställ kallt så den stelnar. Kan serveras med lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.