- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Snabbt och förvånande lättlagad middagslyx.
Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan.
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i små tärningar, cirka 1 x 1 centimeter. Ställ åt sidan.
- Hacka sardellerna och skala och hacka vitlöken.
- Hetta upp lite av oljan i en stor gryta. Fräs sardellerna, vitlöken och persiljan utan att det tar färg.
- Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter under omrörning. Häll i resten av oljan och lägg i potatisen, salt och peppar.
- Låt det sjuda på låg värme under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen känns mjuk och saftar av sig.
- Lägg fiskbitarna ovanpå och strö på oliverna. Lägg på locket. Låt det sjuda försiktigt i cirka 5-10 minuter beroende på tjocklek tills fisken känns klar och lätt faller isär när du petar på den. Salta och peppra lätt.
- Garnera med lite hackad persilja och servera med gott surdegsbröd att suga upp den fina skyn med.
Publicerat den
18 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar