Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koppkakor av choklad

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Här är en lite nyttiga variant av chokladmuffins med grahamsmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

Ställ 12-14 pappersbakformar på en bakplåt. Lägg smör, farinsocker, mjölsorterna, bakpulver, kakaopulver och ägg i en matberedare och kör smeten smidig. Fyll pappersformarna till två tredjedelar med blandningen. Grädda dem i 200º ca 15 minuter eller tills de höjt sig fint och känns fasta när man rör dem. Flytta dem till ett bakgaller och låt dem kallna. Smält chokladen med smöret. Lyft kastrullen från värmen. Tillsätt florsocker och 2 msk varmt vatten och vispa ordentligt. Bred ut glasyren på koppkakorna och arbeta snabbt innan den börjar stelna. Låt dem stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.