Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvpaj med cheddar och dijon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En härligt smakrik paj fylld med korv, sidfläsk, oliver, cheddar och senap. Servera med en fin sallad och lyckan är gjord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Möt upp mjölet till pajdegen i en matberedare. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet under maskinens gång och arbeta till en deg.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. ställ pajskalet kallt i ca 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
  3. Skär korven i slantar eller bitar. skär fläsket i smala strimlor. Snitta, skölj och skiva purjon. Fräs korv och fläsk i en panna 3-5 minuter. Ta upp på en tallrik. Fräs purjon i fettet som är kvar i pannan och oljan om det behövs, ca 3 minuter.
  4. Blanda korven, fläsket, purjon och osten och lägg blandningen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar i en bunke och häll stanningen i pajskalet.
  5. Lägg på oliverna. Grädda pajen på nedersta falsen i ugnen tills smeten har stelnat och pajen fått fin färg, ca 40 minuter. Garnera med örter och servera en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.