En härligt smakrik paj fylld med korv, sidfläsk, oliver, cheddar och senap. Servera med en fin sallad och lyckan är gjord.
Instruktioner
- Möt upp mjölet till pajdegen i en matberedare.
Lägg i smöret, skuret i små bitar. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet under maskinens gång och arbeta till en deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. ställ pajskalet kallt i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
- Skär korven i slantar eller bitar. skär fläsket i smala strimlor. Snitta, skölj och skiva purjon.
Fräs korv och fläsk i en panna 3-5 minuter. Ta upp på en tallrik.
Fräs purjon i fettet som är kvar i pannan och oljan om det behövs, ca 3 minuter.
- Blanda korven, fläsket, purjon och osten och lägg blandningen i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar i en bunke och häll stanningen i pajskalet.
- Lägg på oliverna. Grädda pajen på nedersta falsen i ugnen tills smeten har stelnat och pajen fått fin färg, ca 40 minuter.
Garnera med örter och servera en sallad till.
Publicerat den
1 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar