Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett i folie

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga fläskkotletter har här tillagats tillsammans med tomat och svamp i foliepaket. Det både smakar underbart och ser aptitligt ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kotletterna och ta bort delar av de yttre fettkanten och snitta den. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta timjanblanden från kvisten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna fint. Tärna skinkan.
  3. Ansa champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Blanda champinjonerna med den färskpressade citronsaften. Skålla och skala tomaterna och hacka dem fint.
  4. Lägg upp 4 stora ark aluminiumfolie. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kotletterna kraftigt på båda sidor. Salta och peppra. Lägg kotletterna i foliet.
  5. Blanda skinka, champinjoner, tomater, vitlök, citronskal och timjan. Salta och peppra lätt. Portionera upp blandningen ovanpå kotletterna. Tillslut foliet över varje kotlett och lägg in paketet i ugnen. Stek i ca 25 minuter. Servera i foliet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.