Instruktioner
1. Smula jästen i en bunke. Värm filmjölken till 37 grader. Häll
filmjölken över jästen. Rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt socker, salt och smör. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta degen 8-10 minuter med degkrokar.
3. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
4. Arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Tag undan ca 1/4 del av degen. Dela resten i 16 bitar Rulla ut till avlånga ca 8 cm eller runda bitar beroende på om du vill göra kräftor eller krabbor. Lägg kropparna glest på bakpapperklädda plåtar.
5. dela den sparade degen i 32 bitar som ska bli klor. rulla ut till ca 8 cm långa rullar som är tjocka i ena änden och tunna i andra. Tryck fast klorna på kroppen, den tunnaste delen mot kroppen. Klipp ett jack i varje klo. Tryck fast svartpepparkorn som ögon. Använd gärna pincett. Om du gör kräftor snitta över ryggen så det bildas ett pansar
mönster.
6. Låt jäsa under bakduk 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter