Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftbröd - Gittans stora giffel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott bröd till kräftskivan. Degen kan jäsa i kylen över natten.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa samman jäst, 1 dl vatten och strösocker i en skål och låt stå ca 10 minuter tills det börjar bubbla. Blanda 8 dl vatten, mjöl och salt med jästblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg ca 10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin, den ska vara kletig. Låt degen jäsa 1½ timme under en fuktig bakhanduk. Tryck ner degen och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Häll upp degen på en plåt med bakplåtspapper och forma till en giffel. Jag brukar bara låta det bli ett stort bröd, degen är rätt kletig. Jäs ytterligare 20 minuter . Sätt ugnen på 240 º. Pensla brödet med ägg. Släng in 1 dl vatten i ugnen och sätt brödet på nedersta falsen. Grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 220 º och grädda ytterligare 30 minuter. Låt brödet svalna och servera det nygräddat till kräftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.