Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla supergoda gifflar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hade haft detta recept sedan 17 år och aldrig gjort dem.Testade nyligen och snacka om luftiga och goda gifflar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop jäst och socker tills den löst sig. Tillsätt grädden,matfettet,sockret och ägget. Rör om tills allt blandats. Arbeta in det mesta av mjölet med maskin eller för hand tills degen är slät och lätt. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 3 delar. Forma och kavla ut dem till runda kakor. Dela varje kaka i 8 trianglar.
  2. Fördela fyllning på varje bit. Rulla ihop dem till gifflar och lägg dem med snibben neråt på bakplåtspapper. Jäs dem i 30 minuter. Pensla med vispat ägg och strö över garneringen. Grädda 8-12 min mitt i ugn i 225 grader. Låt kallna övertäckta på galler.
  3. Ät och njut. jag gör dubbelsats.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kilu 7 oktober 2011

    Jag gjorde dina gifflar idag. Jättebra deg och enkelt att göra. Jag hade mandelmassa och smör i dom. Det var jättegott.

  • Marre73 7 oktober 2011

    Det ska jag teste nästa gång...

  • plingis53 19 februari 2012

    Dom ska jag testa och göra i morgon, ska bjuda tanterna på syjuntan :)

  • Marre73 19 februari 2012

    Ja dom går skapligt snabbt att göra iom att de inte ska jäsa så länge

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.