- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Hade haft detta recept sedan 17 år och aldrig gjort dem.Testade nyligen och snacka om luftiga och goda gifflar!
Instruktioner
- Rör ihop jäst och socker tills den löst sig. Tillsätt grädden,matfettet,sockret och ägget.
Rör om tills allt blandats.
Arbeta in det mesta av mjölet med maskin eller för hand tills degen är slät och lätt.
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 3 delar. Forma och kavla ut dem till runda kakor. Dela varje kaka i 8 trianglar.
- Fördela fyllning på varje bit. Rulla ihop dem till gifflar och lägg dem med snibben neråt på bakplåtspapper.
Jäs dem i 30 minuter.
Pensla med vispat ägg och strö över garneringen.
Grädda 8-12 min mitt i ugn i 225 grader. Låt kallna
övertäckta på galler.
- Ät och njut. jag gör dubbelsats.
Publicerat den
12 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde dina gifflar idag. Jättebra deg och enkelt att göra. Jag hade mandelmassa och smör i dom. Det var jättegott.
Det ska jag teste nästa gång...
Dom ska jag testa och göra i morgon, ska bjuda tanterna på syjuntan :)
Ja dom går skapligt snabbt att göra iom att de inte ska jäsa så länge