Denna rätt började min mamma laga i början på 80 -talet. Brukar få ringa in ett antal personer på middag då jag ska laga min orientaliska krabba, ingen brukar vilja missa detta.
Instruktioner
- Börja med och skala räkorna.
Lägg en rejäl klick smör i en stor gryta/kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt curry, paprikapulver och cayennpeppar. Låt kryddorna brynas under omrörning i ca 1 min. Tillsätt räkorna och krabban. Rör om så kryddorna fördelas över skaldjuren och häll genast upp i en stor skål och ställ åt sidan.
Lägg i ytterligare en klick smör i grytan och bryn paprikan i ca 1 min. Häll i krossade tomater, chilisås och salt. Låt koka under lock i ca 10 min.
Häll i grädden och låt koka upp. Dra genast bort grytan ifrån plattan och häll i krabb och räkröran i grytan. Rör om och låt det hela få ett snabbt uppkok. OBS! Får inte koka för då blir räkorna sega!
- Smaka av med ev. mera curry och salt.
Servera med nykokt jasminris.
- PS! Då receptet har funnits så länge i min familj så lagar jag den alltid utan recept, så ta det lite föriktigt med kryddningen då jag bara uppskattar måtten i receptet.
- Lycka till.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar