Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk currygryta

 
Orientalisk currygryta Orientalisk currygryta
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En härlig kryddig gryta på griskött, äpplen, lök, paprika och russin. Serveras med ris och garneras med kokos och bananer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Vänd köttet i en blandning av curry, salt och vetemjöl.
  2. Skär äpplena i klyftor, skiva löken och skär paprikan i strimlor. Varva i den genomfuktade lergrytan kött, äpple, lök, paprika och russin. Häll på buljongen och lägg på locket.
  3. Ställ in grytan i kall ugn . Sätt temperaturen på 225 grader. Efter ca 1 timma är grytan färdig.
  4. Späd med grädden ca 10 minuter innan grytan är klar. Smaka av såsen. Strö på kokos och garnera med skivade bananer. Servera med kokt ris och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.