Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig färskpotatissallad med ärtskott

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ärtskotten tillför lite krispighet till salladen. Hittar du inga är det också gott med färska sockerärter i bitar. Det går även bra utan. En krämig potatissallad med dressing av ägg, vitlök, ansjovisfilé, crème fraiche och örter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Dela stora potatisar mitt itu.
  2. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 2 min. Spola äggen med kallt vatten och gröp ur dem med en sked i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, utom creme fraichen, och mixa med mixerstav.
  3. Häll ¾ av dressingen över potatisen. Låt stå kallt ca 30 min.
  4. Rör ihop resten av dressingen med creme fraiche och vänd ned i potatisen strax före servering. Strö över ärtskotten.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nallemamma 10 juni 2010

    Skriver ut receptet med en gång!!!! Vi gillar potatis sallad i detta huset!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.