Citronsmulet är verkligen pricken över i. Det funkar till en massa andra rätter också.
Prova även pasta som är gjord av bönor!
Instruktioner
- Koka upp pastavattnet.
- Citronsmul:
Finriv det gula av citronerna. Mixa brödet i en matberedare med persiljan till ett smul. Häll i oljan och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i en torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.
- Koka pastan precis färdig enligt anvisning på förpackningen. Ta 1½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll de frysta ärterna i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.
- Värm fond och färskost i det sparade kok-vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.
Publicerat den
12 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar