Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Citronsmulet är verkligen pricken över i. Det funkar till en massa andra rätter också. Prova även pasta som är gjord av bönor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pastavattnet.
  2. Citronsmul: Finriv det gula av citronerna. Mixa brödet i en matberedare med persiljan till ett smul. Häll i oljan och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i en torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.
  3. Koka pastan precis färdig enligt anvisning på förpackningen. Ta 1½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll de frysta ärterna i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.
  4. Värm fond och färskost i det sparade kok-vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.