Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kantarellsås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa svampen och skär den i lagom stora bitar. Hacka schalottenlöken fint. Hacka vitlöksklyftorna och pressa sedan dem med knivens flatsida. Fräs allt detta i en panna tills det mesta av vattnet i svampen är borta. Krydda med vitpeppar.
  2. Lägg allt i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken. Smula i buljongtärningarna, under tiden såsen kokar upp. Smaka av och tillsätt salt och vitpeppar vid behov. Red av med maizenan tills det är lagom tjockt.
  3. Denna sås passar bra till stekt- eller ugnsstekt kött tillsammans med potatis i någon form.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.