En smakrik soppa med nyplockade kantareller är aldrig fel.
Instruktioner
- Rensa och borsta kantarellerna från jord, barr och annan smuts. Lägg undan de finaste små kantarellerna till garnering.
- Hacka kantareller, purjolök och vitlök och låt steka i smör i en kastrull. Fräs i ca 5 mintuer eller tills vätskan kokat in.
Slå på vatten, mjölk och grädde under omrörning. Smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka sakta i 10-15 minuter.
- Tillsätt vinäger och sherry. Mixa soppan med stavmixer eller matberedare. Värm upp igen och smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda några minuter medan kantarellerna till garneringen bryns i smör med lite salt och peppar.
- Garnera soppan med stekta kantareller och hackad persilja.
Servera med ett gott bröd.
Publicerat den
28 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar