Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kastanjeparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket av ingredienserna hittar du i hälsokost affärer. Rismjölk och mandlar däremot kan du hitta i vanliga affärer. OBS! Godkännarens kommentar: Amasake finns inte som alternativ i den standardiserade ingredienslistan. Därför fick jag skriva sake, ama.

Ingredienser

Instruktioner

Blöt lägg mandlarna i 12 timmar eller över natten. Lägg kastanjerna i en medelstor kastrull och täck med 3 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter tills de mjuknat. Låt rinna av och spara vätskan. Kör kastanjerna och mandlarna i matberedare till slät konsistens. Tillsätt rismjölken, amasaken, vaniljen, 1 tsk kanel och muskotnöten och kör till krämig konsistens. Hetta upp 2 dl av den sparade vätskan och tillsätt agar-agar flingorna. Rör så att allt löser sig och häll ner blandningen i matberedaren medan den är igång. Kör till allt blandas väl. Häll upp i 4 glas och ställ i kylen tills parfaiten stelnat. Garnera med mandelspån och resten av kanelen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.