Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kokospaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kombinationen av exotisk kokos och fruktig ananas gör den här pajen till en verklig läckerbit. Den kan serveras varm eller kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt in en plåt i ugnen. Kavla ut pajdegen på lätt mjölad bänk och klä en pajform, 20 cm i diameter och med löstagbar kant. Pricka botten med en gaffel. Strö över mannagryn eller mald mandel, det gör att vätskan från ananasen sugs upp, pajdegen blir inte blöt utan håller sig torr.
  2. Till fyllningen: Dela ananasbitarna i två delar och lägg dem på bottnen. Vispa samman grädde, ägg, vaniljsocker, socker och kokosflingor.
  3. Sätt formen på den varma plåten. Häll över äggblandningen och grädda i 40 minuter tills fyllningen är svagt ljusbrun och har stannat. Låt pajen svalna på ett galler. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
  4. Ta bort kanten på formen och sätt pajen på ett uppläggningsfat. Dekorera med ananasbitar längs med kanten och kokos i mitten. Värm aprikossylten i en kastrull tills den är rinnande. Pensla ananasbitarna med sylten. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.