Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig linsgryta med basmatiris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetariskt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset, med kryddorna, enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj linserna väl under rinnande kallt vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis och morot.
  3. Fräs lök, vitlök och alla torra kryddor i olja i en tjockbottnad kastrull ett par minuter. Tillsätt potatis och morot och låt fräsa med ytterligare några minuter. Rör om ibland. Tillsätt vatten, buljongtärning och linser. Koka upp och låt koka ca 10 minuter utan lock, tills linserna är sönderdelade och potatis och morot är genomkokta. Rör ner tomatpuré, ingefära och citronjuice. Tillsätt yoghurten och rör om. Smaka av med 1 tsk salt.
  4. Klipp koriander eller persilja över vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.