Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig päronpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Smarrig paj! Servera med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm. Nagga och ställ kallt ca 30 min.
  2. Grädda i 200 grader, 13-15 minuter i nedre delen av ugnen.
  3. Vispa samman socker, ägg, kesella, stärkelse, citronskal och ca 2 msk citronsaft (spara resten till päronen). Skär skalade päron i tunna klyftor och häll över resterande citronsaft för att bevara färgen. Häll fyllningen i pajskalet, lägg päronklyftorna däröver och grädda pajen i 200 grader ca 20 min tills fyllningen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.