- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gör en läcker persikodessert! Den blir ett mellanting mellan cheesecake och paj. Använd färska persikor till desserten när det är säsong.
Instruktioner
- Krossa kexen och blanda dem med kanel, farin och smält matfett. Tryck ut smeten i botten på en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter. Låt det svalna något.
- Låt persikorna rinna av och spara spadet. Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Spara någon halva till garnering.
- Rör osten smidig med socker, vaniljsocker och 4 msk persikospad. Klicka röran över persikorna, skär mandeln i strimlor och strö dem över ytan. Grädda i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter tills smeten stelnat. Låt pajen svalna.
- Klyfta resterande persikohalvor och garnera pajen. Servera.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar