Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig persikoform

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gör en läcker persikodessert! Den blir ett mellanting mellan cheesecake och paj. Använd färska persikor till desserten när det är säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda dem med kanel, farin och smält matfett. Tryck ut smeten i botten på en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter. Låt det svalna något.
  2. Låt persikorna rinna av och spara spadet. Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Spara någon halva till garnering.
  3. Rör osten smidig med socker, vaniljsocker och 4 msk persikospad. Klicka röran över persikorna, skär mandeln i strimlor och strö dem över ytan. Grädda i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter tills smeten stelnat. Låt pajen svalna.
  4. Klyfta resterande persikohalvor och garnera pajen. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.