I norra Italien äts det mycket av den lättlagade och krämiga polentan, oftast är den då smaksatt med parmesanost.
I det här receptet serveras det krämiga "majsriset" med sötrostade grönsaker.
Rätten är vegetarisk, men de som vill kan lägga till någon köttbit eller kycklingbit.
392 kalorier per portion
18 g fett
15 g protein
41 g kolhydrater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj, kärna ur och klyfta paprikan. Skala och klyfta löken. Skölj och skiva zucchinin.
Fördela paprika, lök, zucchini, 2 msk olja, timjan, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
Sänk ugnsvärmen till 225 grader och rosta blandningen mitt i ugnen 25 minuter.
- Finriv parmesanosten, plocka och grovstrimla basilika och persiljebladen, (spara några basilika blad till garnering). Pressa citronjuicen. Börja med polentan när det återstår 10 minuter på grönsakerna.
Koka upp mjölk och buljongtärning, tillsätt polentan och rör tills den tjocknar och är krämig, ca 5 minuter.
- Dra polentan från värmen, tillsätt parmesanost, persilja, basilika och citronjuice.
Servera polentan med de rostade grönsakerna och garnera med basilikablad och droppa över 1 tsk olivolja.
Publicerat den
3 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar