Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig polenta med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I norra Italien äts det mycket av den lättlagade och krämiga polentan, oftast är den då smaksatt med parmesanost. I det här receptet serveras det krämiga "majsriset" med sötrostade grönsaker. Rätten är vegetarisk, men de som vill kan lägga till någon köttbit eller kycklingbit. 392 kalorier per portion 18 g fett 15 g protein 41 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skölj, kärna ur och klyfta paprikan. Skala och klyfta löken. Skölj och skiva zucchinin. Fördela paprika, lök, zucchini, 2 msk olja, timjan, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och rosta blandningen mitt i ugnen 25 minuter.
  2. Finriv parmesanosten, plocka och grovstrimla basilika och persiljebladen, (spara några basilika blad till garnering). Pressa citronjuicen. Börja med polentan när det återstår 10 minuter på grönsakerna. Koka upp mjölk och buljongtärning, tillsätt polentan och rör tills den tjocknar och är krämig, ca 5 minuter.
  3. Dra polentan från värmen, tillsätt parmesanost, persilja, basilika och citronjuice. Servera polentan med de rostade grönsakerna och garnera med basilikablad och droppa över 1 tsk olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.