Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig potatisgratäng

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Recept hämtat från Nigella Lawson, den godaste gratäng jag smakat! Och väldigt enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 240 grader. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta. Smöra en form (ca 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Queenie 16 mars 2008

    Helt klart en underbar potatisgratäng. Jag brukar alltid göra "traditionell" potatisgratäng, men det här är den jag kommer köra med fortsättningsvis. Rekommenderar alla att göra detsamma. Tack för ett underbart recept.

  • epi 1 maj 2008

    Den var mycket god, vi hade den till grillspjut i går. Krämigt god. På detta sätt är alltid potatisen klar.

  • bjuranna 18 september 2008

    Ååååh! Den är helt underbar! Har gjort den ca 1 år (eller är det 2?) och gör aldrig någon annan!

  • sandra85a 16 oktober 2008

    Den bästa och godaste potatisgratängen jag någonsin har ätit. Den är helt underbar. Krämig och god. Tack för receptet.

  • MollisMea 31 maj 2009

    Denna potatisgratäng var jättegod! Kommer att göra den fler gånger

  • Helena__88 4 januari 2010

    Den var verkligen jättegod!!!! Jag hade bara 2-3 dl grädde men jag kompenserade det med mer mjölk och riven ost, blev alldeles perfekt!!

  • badys 1 juni 2010

    mycket god potatisgratäng kommer vara vår favorit framöver

  • JennyV 24 oktober 2010

    Kanongod potatisgratäng men lite omständigt att först behöva koka och sedan ugnsgratinera! Men smaken var det absolut inget fel på!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.