Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig potatisgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Riktigt god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och tunnskiva potatisen
  2. 2. Purjolöken strimlas och fräses i olja med cirka 3 pressade vitlöksklyftor (detta ska inte få någon färg utan bara bli mjukt)
  3. 3. Häll över i en stor kastrull och tillsätt grädde, standardmjölk, peppar och salt. Obs! Det ska smaka för salt. Potatisen kommer att ta upp det mesta av saltsmaken sen.
  4. 4. Koka upp och tillsätt sedan potatisskivorna. Låt sjuda ca 10-15 minuter. De ska bli mjuka men inte mosiga! När det börjar bli krämigt har stärkelsen i potatisen rett såsen och då är det läge att flytta över detta i en smörjd ugnsform
  5. 6. Toppa ev. med riven ost om du vill.
  6. 7. Gratinera i ca 30 min, 225 grader. Håll koll så det inte blir bränt. Kan behövas aluminiumfolie över på slutet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Algot 15 februari 2009

    Mycket god och krämig potatisgratäng! Kommer snart att göra den igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.