Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig skogsvampsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt mustig och lyxig soppa som värmer gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den torkade svampen i en skål eller bunke och häll över det kokheta vattnet. Låt dra i 10 minuter. Smält under tiden smör och olja i en stor gryta. Lägg i lök, vitlök och pancetta och låt fräsa ett par minuter under omrörning.
  2. Häll av och spara vätskan från den blötlagda svampen. Vänd ner den i grytan med pancettan och tillsätt även den färska svampen, men spara några till garnering. Tillsätt buljongen och svampvätskan. Sänk värmen och låt soppan puttra ca 15 minuter. Häll soppan i en matberedare eller mixa den krämig med en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan med en klick färskost, lite svamp och färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.