En riktigt mustig och lyxig soppa som värmer gott.
Instruktioner
- Lägg den torkade svampen i en skål eller bunke och häll över det kokheta vattnet. Låt dra i 10 minuter. Smält under tiden smör och olja i en stor gryta. Lägg i lök, vitlök och pancetta och låt fräsa ett par minuter under omrörning.
- Häll av och spara vätskan från den blötlagda svampen. Vänd ner den i grytan med pancettan och tillsätt även den färska svampen, men spara några till garnering. Tillsätt buljongen och svampvätskan. Sänk värmen och låt soppan puttra ca 15 minuter. Häll soppan i en matberedare eller mixa den krämig med en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med en klick färskost, lite svamp och färska örter.
Publicerat den
20 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar