Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig spenatdip

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En fantastisk grönsaksdressing att servera till olika grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd dig av cirka 800 g blandade grönsaker.
  2. Tina spenaten och låt den rinna av väl. Skala löken och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftan, lägg 2½ dl spenat, lök, vitlök och kapris i en matberedare eller mixer och kör till en jämn kräm.
  3. Blanda ner crème fraiche, kesella och citronsaft. Blanda ner den resterande spenaten. Krydda med dragon och smaka av med salt och peppar. Lägg upp dressingen i en skål, täck över med plastfolie och sätt in i kylen.
  4. Skär upp grönsakerna. Om grönsakerna skärs långt innan serveringen så lägg dem i vatten med några droppar citronsaft så blir de inte bruna. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och placera dressingen i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.