Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig zucchinisoppa med currydoft

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppan kan också serveras utan att mixas. En klick matlagningsyoghurt och bröd är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök. Snitta, skölj och skär purjolök i tunna skivor. Fräs lök, purjolök och curry i oljan under omrörning ca 3 min.
  2. Skala och skiva potatis. Ansa och skiva zucchini. Koka potatis och zucchini mjuka i hälften av buljongen tills potatisen är sönderkokt, ca 15 min. Tillsätt löken och koka ytterligare 5 min.
  3. Mixa soppan med mixerstav, späd med resten av buljongen till önskad konsistens. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt.
  4. Servera med yoghurt eller lätt creme fraiche och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.