Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk gryta med aubergine och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär äggplantan i 1 cm tjocka tärningar. Värm olivolja i en gryta. Lägg i äggplanta, lök, pepparfrukt och vitlök och stek på låg värme så att grönsakerna tar färg, rör hela tiden. Rör i paprikapulver och chilipulver och låt fräsa ytterligare någon minut.
  2. Bryn grytbitarna i en het stekpanna med olja så att de får färg.
  3. Tillsätt grytbitar, majs, hönbuljong och tomaterna i grytan. Låt grytan puttra på låg värme i 40 - 50 minuter eller tills köttet är mört.
  4. Rör i räkorna strax innan serveringen och smaksätt med hackad dill, salt och peppar och garnera gärna med lite dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.