De här krispiga glassbakelserna med choklad och nötter är perfekta att ha till hands i frysen när du får oväntat besök.
Instruktioner
- Blanda rispuffar, muscovadosocker, nötter och 2½ dl smält smör i en stor skål. Fördela hälften av blandningen på botten av en form som är ca 20x20 cm i diameter. Pressa ner riset till ett jämntjockt lager.
- Bryt chokladen i bitar och lägg den i en mikrovågssäker skål. Smält cirka tre minuter på medeleffekt i mikrovågsugnen. Rör om en gång. Vispa ner resten av smöret i chokladen till en jämn smet. Häll chokladen över rispuffarna. Stryk ut med baksidan av en sked till ett slätt lager. Låt stå kallt 10-15 minuter.
- Ta ut glassen ur frysen och låt den mjukna något. Fördela glassen i ett jämnt lager ovanpå chokladen och stryk ytan slät. Strö över resten av rispuffarna och pressa försiktigt ner till ett jämn lager.
- Täck över och frys cirka en timma, tills fast. Skär upp i nio fyrkantiga bitar och servera genast.
Publicerat den
23 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar