Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig pavlova

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lime, citron och apelsin bryter av mot den söta marängen i de här festliga marängbakelserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke. Tillsätt sockret, ett par matskedar åt gången och fortsätt att vispa. Sikta och vänd till sist ner maizena och rice crispies.
  2. Rita fyra cirklar på bakpapper, ca 10-12 cm i diameter, använd gärna en tallrik som mall.
  3. Klicka ut smeten så att den bildar en botten men gör kanten lite tjockare.
  4. Ställ in kakorna i 125 graders varm ugn och sänk temperaturen till 100 grader.
  5. Grädda i mitten av ugnen 1-1½ timme. Känn efter att kakorna känns torra och luftiga innan du tar dem ur ugnen. Låt svalna på plåt.
  6. Fördela lemon curd på marängen. Vispa grädden. Smaksätt den med limeskal och klicka eller spritsa på marängbottnarna.
  7. Dekoration: Skär skalet av apelsinerna och skär med en vass kniv ut fina klyftor. Dekorera med apelsinklyftor, strimlat limeskal och lite strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.