Lime, citron och apelsin bryter av mot den söta marängen i de här festliga marängbakelserna.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke. Tillsätt sockret, ett par matskedar åt gången och fortsätt att vispa. Sikta och vänd till sist ner maizena och rice crispies.
- Rita fyra cirklar på bakpapper, ca 10-12 cm i diameter, använd gärna en tallrik som mall.
- Klicka ut smeten så att den bildar en botten men gör kanten lite tjockare.
- Ställ in kakorna i 125 graders varm ugn och sänk temperaturen till 100 grader.
- Grädda i mitten av ugnen 1-1½ timme. Känn efter att kakorna känns torra och luftiga innan du tar dem ur ugnen.
Låt svalna på plåt.
- Fördela lemon curd på marängen. Vispa grädden. Smaksätt den med limeskal och klicka eller spritsa på marängbottnarna.
- Dekoration: Skär skalet av apelsinerna och skär med en vass kniv ut fina klyftor. Dekorera med apelsinklyftor, strimlat limeskal och lite strössel.
Publicerat den
11 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar