Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga grönsaker i limesmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här krispiga salladsärterna och morötterna täckta med limesmör blir ett elegant tillbehör till alla huvudrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en panna på medelvärme. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning cirka en minut tills det börjar dofta. Rör ner socker, limesaft, limeskal och svartpeppar. Ta av från värmen.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull, tillsätt morötterna och låt sjuda fem minuter. Tillsätt salladsärterna och låt sjuda ytterligare cirka två minuter tills grönsakerna är krispiga. Låt rinna av väl och lägg tillbaka i den varma pannan.
  3. Häll limesmöret över grönsakerna och blanda väl. Lägg upp på ett fat och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.