Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispigt lantbrödsknäcke

 
Skriv ut

Tunt, frasigt knäckebröd som är väldigt enkla att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt smör, salt, brödkryddor, lin- och sesamfrön. Rör om ordentligt. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar. Kavla ut bitarna till tunna rundlar. Ta sista kaveltaget med en kruskavel eller nagga hål med en gaffel så att inga luftbubblor bildas i degen. Stansa ut ett hål i mitten med ett litet glas.
  4. Grädda bröden, ett eller två i taget mitt i ugnen ca 5 minuter. Tiden i ugnen kan variera beroende på brödens tjocklek. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.