Tunt, frasigt knäckebröd som är väldigt enkla att baka.
Instruktioner
- Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt smör, salt, brödkryddor, lin- och sesamfrön. Rör om ordentligt. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar. Kavla ut bitarna till tunna rundlar.
Ta sista kaveltaget med en kruskavel eller nagga hål med en gaffel så att inga luftbubblor bildas i degen.
Stansa ut ett hål i mitten med ett litet glas.
- Grädda bröden, ett eller två i taget mitt i ugnen ca 5 minuter. Tiden i ugnen kan variera beroende på brödens tjocklek. Låt svalna på galler.
Publicerat den
30 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar