- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här är lite mer smakrik än en gammeldags stek men åh så god!
Instruktioner
- Hackar morötter och paprika i ganska stora bitar.
- Gnid in steken i flingsalt, svartpeppar och cayennepeppar tillsammans med viltkryddan.
Bryn den runt om i en ugnsfast gryta tillsammans med löken och paprikan.
Häll över vätskan och lägg i buljongtärningar och fond. Låt puttra på svag värme i ca en timme. med lock eller ställ in i ugnen. ca 250 - 275 grader
- Vänd och ös med jämna mellanrum.
I slutet av koktiden brukar jag skiva steken och låta dessa puttra i spadet för att få mer smak. Se bara till att steken inte är mer än rosa inuti.
- Gör sedan såsen genom att smälta smör, vispa ut med mjöl och spad och grädde.
Häll på mer spad om det behövs mer smak.
- Servera med potatis, kokt majs och en sallad.
Publicerat den
20 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar